Loteria Națională a Moldovei în ajutorul veteranilor războiului din Afganistan

Astăzi, 27 decembrie 2019, la 40 de ani de la începerea acțiunilor militare în cadrul războiului din 1979 –1989, Directorul general al S.A. „Loteria Națională a Moldovei”, dl Vadim Hîncu, a participat la evenimentul de comemorare a victimelor războiului din Afganistan.

La eveniment au mai participat dl Victor Gaiciuc, ministru al Apărării și dl Ion Coropceanu, general de Brigadă.

În discursul său, dl Hîncu a menționat că veteranii sunt oamenii care întotdeauna au pus interesele țării mai presus de interesele proprii. În multe cazuri, acești fii și fiice ale națiunii au plătit prețul sănătății și chiar al vieții pentru ca tinerele generații să nu știe ce înseamnă ororile războiului.

În același context, Loteria Națională și partenerul său privat, NGM Company, au decis să acorde, în preajma sărbătorilor de iarnă, un ajutor material pentru două doamne, care au avut de suferit nemijlocit, în timpul și de pe urma războiului.

Într-un caz este vorba despre soția unui militar căzut pe câmpul de luptă din Afganistan, căreia i-a fost acordat, din partea Loteriei Naționale și a NGM Company, un certificat de 5 000 de lei. Al doilea certificat de 5 000 de lei i-a fost oferit unei doamne, veteran din cel de-al doilea război mondial.